Gyorsabban törölhetjük a böngészési adatokat

Az Android felhasználók is könnyebben és gyorsabba törölhetik az utolsó 15 percnyi Google keresési adatokat.

Gyorsabban törölhetjük a böngészési adatokat. Forrás: Internet.

Az elkövetkező hetekben mindenki számára elérhető frissítésnek köszönhetően a felhasználók pár kattintással törölhetik az utolsó 15 percnyi keresési előzményeket. Ezt a lehetőséget a Google iOS felhasználók számára tavaly júliusa óta biztosította, a mostani frissítéssel globálisan minden felhasználó számára elérhető lesz.

Pár hét múlva mindenkinél ott lesz

Az új funkció az Androidon futó Google app-ban jelenik meg, pár hét alatt minden felhasználó számára elérhető lesz. Persze, ehhez ne felejtsük frissíteni az alkalmazást.

A fejlesztők azt vizsgálják, hogy ezt a kisegítő lehetőséget hogyan lehet más felületekre is exportálni. Arról pontos információ nincs, hogy az adatok gyors törlése elérhető lesz-e az asztali gépeken futó operációs rendszerben és a böngészőben.

A Google alapból tárolja a felhasználók keresési és böngészési előzményeit. Bárki, aki hozzáférhet az adott Android eszközhöz láthatja, hogy az adott felhasználó milyen oldalakat látogatott meg. A böngészési adatokat törölni egyébként sem túl bonyolult, azonban ezzel a lehetőséggel kicsit könnyebbé válik ez a feladat.

Hogy kell az adatokat törölni?

Az utolsó 15 perc böngészési előzményeit tényleg egyszerűen lehet majd törölni. Csak nyissuk ki a Google app-ot, majd válasszuk ki a jobb felső sarokban lévő profil képet, majd tappintsunk a „Delete last 15 min” lehetőségre.

 

Published by Vass Enikő

Adatok, környezetvédelem és újrahasznosítás - kell ennél több?

Leave a comment

Your email address will not be published.